Kruščići
Tople kruščiće možete namazati džemom po izboru.
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g brašna
- 55 ml vode
- 5 g svježeg kvasca
- 5 g soli
- 10 g šećera
- 3 g maslinovog ulja
Priprema
Brašno, vodu i svježi kvasac miksajte 3 minute na laganoj brzini. Povećajte brzinu i miksajte još 5 minuta. Dodajte sol, šećer i maslinovo ulje. Nastavite miksati još 5 minuta dok tijesto ne bude glatko i elastično.
Prebacite tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu i pokrijte krpom. Ostavite da odstoji 1 sat.
Tijesto dobro izmijesite i oblikujte u 8 malih kruščića. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte i ostavite 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 230°C. Kruščiće premažite jajetom. Pecite 20 do 25 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
-
Kruh i pecivaTopla peciva sa sezamom4 h12345
-
Kruh i pecivaPeciva s brusnicama1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti