Kruščić Svete Lucije sa šafranom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300ml mlijeka
- 1g šafrana u prahu
- 75g biljnog maslaca
- 500g glatkog brašna
- 100g melase
- 1 žličica soli
- 7g kvasca
- 1 jaje
- malo ulja
Priprema
Zagrijte mlijeko, dodajte šafran i maslac. Ugasite vatru i pustite da smjesa postane mlaka.
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, melasu, sol i kvasac, i napravite rupu u sredini smjese. Ulijte mlijeko s maslacem i jaje. Izmiješajte sastojke u ljepljivo tijesto, a zatim ga mijesite a radnoj površini s malo brašna, dok ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta).
Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite tijesto da se diže 1 sat. Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova. Pokrijte ostale komade tijesta prijanjajućom folijom kako bi izbjegli isušivanje.
Jedan komad tijesta razvaljajte u 30 cm dugački klip. Zarolajte krajeve tijesta do sredine, formirajući oblik slova „S“. Ponovite s preostalim tijestom.
Stavite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovo prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se tijesto udvostruči. Premažite peciva umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 15 minuta.
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
-
Kruh i pecivaKruščići3 h12345
-
Kruh i pecivaTopla peciva sa sezamom4 h12345
-
Kruh i pecivaPeciva s brusnicama1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti