Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
Škampi pečeni na roštilju potpuno će vas oduševiti!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice soka limete
- 2 žlice ljutog chilli sosa
- 1 žličica smeđeg šećera
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1/4 šalice nasjeckanog korijandera
- 500g očišćenih repova škampa
- sol
- papar
- Umak
- 1/2 šalice jogurta
- 2 nasjeckana avokada
- 3 žlice soka od limete
- 1/4 šalice ljutog chilli umaka
- 1 žličica soli
Priprema
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Prelijte škampe i pustite da stoje barem 30 minuta. U međuvremenu, stavite sastojke za umak u blender i dobro izmiješajte.
Škampe poslažite na ražnjiće, začinite solju i paprom. Zagrijte roštilj i pecite škampe oko 2 minute sa svake strane. Poslužite s pripremljenim umakom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
RoštiljRažnjići od tikvica25 min12345
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti