Što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju?

Što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju?

Što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju?
  • Objavljeno: Utorak, 20.10.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Svi imamo bore, linije i mrlje. To je neizostavan dio procesa starenja. No, jeste li znali da bore mogu otkriti puno više od same dobi? Baš kao što oči mogu otkriti vašu osobnost, bore mogu otkriti fascinantne detalje o vašem tijelu i zdravlju.

Stručnjaci vjeruju da je lice direktno povezano s ostatkom tijela. Kroz bore i linije na koži naše tijelo može slati upozoravajuće poruke i znakove. Proučavanje zdravlja na temelju promatranja lica je vještina razvijana stoljećima. Iznenadit će vas činjenica da linije između obrva mogu otkriti u kakvom stanju je vaša jetra. Nastavite čitati kako biste promatrajući lice mogli otkriti patite li od nekih zdravstvenih poremećaja i problema.

Vodoravne bore na čelu

One se vrlo često nazivaju i borama zabrinutosti. Ove linije upućuju da ste pod velikim stresom. One su znak da trebate usporiti, opustiti se i malo izolirati od okoline.

Bore na čelu su povezane sa želucem. Mogu biti pokazatelj prekomjernog unosa šećera i masti, i premalog unosa vode. Ako imate vodoravne bore na čelu, svakako obratite pažnju na ono što jedete i pijete.

Bora uz desnu obrvu

Vertikalna bora uz desnu obrvu je povezana s jetrom. Može biti pokazatelj da vaša jetra ne funkcionira kako treba.

Postoje namirnice koje mogu potaknuti zdravlje jetre, kao što su zeleno lisnato povrće, slatko voće i cjelovite žitarice. Ako imate boru uz desnu obrvu, svakako smanjite unos kave, začinjene hrane i soli, a ako sumnjate na ozbiljnije probleme s radom jetre, svakako potražite liječničku pomoć.

Pročitajte kako detoksicirati jetru biljem.

Bora uz lijevu obrvu

Baš kao što je bora uz desnu obrvu povezana s jetrom, bora uz lijevu obrvu je direktno povezana sa slezenom. Ona upućuje na oslabljen rad slezene.

Ako sumnjate na bilo što ozbiljno, svakako potražite liječničku pomoć. Zdravlje slezene možete potaknuti usvajanjem zdravih prehrambenih navika i smanjenjem unosa šećera. Unos slatkog sušenog voća je odličan način da potaknete rad slezene.

Bora na nosu

Ako imate boru na samom prijelazu između nosa i čela, to može biti znak da patite od sezonskih alergija.

Ova bora može biti povezana i s libidom. Ako imate boru na prijelazu između nosa i čela, moguće je da trenutno imate jako nizak libido.

Pročitajte koja su najčešća pitanja o alergijama.

Bore uz vanjski dio očiju

Ovo su male bore koje najčešće imaju osobe koje se puno smiju i uvijek su dobro raspoložene. No, one mogu biti povezane s i vašim vidom. Primjerice, ako uvijek naprežete oči da biste bolje vidjeli, nesvjesno potičete stvaranje ovih bora.

Ove bore su također povezane uz unutarnje organe, kao što su želudac, bubrezi i jetra. Mogu upućivati na to da vaši organi ne rade kako treba i da trebate usvojiti zdravije prehrambene navike, ali i početi s redovitom tjelovježbom.

Pročitajte kako možete postati ovisni o vježbanju.

Bore i krugovi ispod očiju

Ako neprestano imate bore i krugove ispod očiju, moguće je da imate problema s radom bubrega. To možete popraviti povećanjem unosa voća, povrća i vode.

Također mogu biti pokazatelj oslabljene cirkulacije. Redovito masirajte ekstremitete, počnite vježbati i posjetite liječnika ako osjećate veće probleme.

Provjerite koja hrana potiče zdravlje bubrega!

Mekani obrazi

Ako ste primijetili da je tkivo vaših obraza postalo mekše ili ste uočili pigmentacijske mrlje, moguće je da imate problema s radom probavnog sustava, zbog čega trebate promijeniti neke od svojih prehrambenih navika.

Mrlje, crvenilo i druge diskoloracijske mrlje mogu značiti da imate problema s radom pluća. Pluća su vitalan organ pa svakako trebate raditi vježbe disanja i vježbe koje uključuju kontroliranje disanja, kao što je trčanje.

Pročitajte savjete koji će vam pomoći da se zaljubite u trčanje.

Crvena točka na nosu

Nos je direktno povezan sa srcem i kardiovaskularnim sustavom. Crvena točka na nosu može biti znak problema s razinom krvnog tlaka.

Ako ste primijetili crvenu točku na nosu koja nikako ne prolazi, svakako smanjite unos začinjene hrane, alkohola i kave. Povećajte unos namirnica koje sadrže esencijalne masne kiseline, kao što je avokado.

Pročitajte zašto je avokado dobar za vitkost.

Bore oko usana

Veliki broj ljudi ima vertikalne bore sa strane usana. Strane usana su direktno povezane s debelim crijevom. Dobro zdravlje debelog crijeva je vrlo važno za dobro zdravlje cjelokupnog organizma.

Ako imate bore oko usana, svakako počnite redovito vježbati i povećajte unos vlakana, vitamina D i vode.

Pročitajte koji su simptomi nedostatka vitamina D.

Bore od smijeha

Ako ste osoba koja se neprestano smije, bore od smijeha su sasvim logična posljedica. U ovom slučaju se samo nastavite smijati i uživajte u tim borama.

Ako mislite da smijeh nije uzrok tih bora, moguće je da je krivac štitnjača. Povećajte unos namirnica kao što su borovnice, trešnje, voće, češnjak i špinat.

Pročitajte koji su najčešći simptomi bolesti štitnjače.

Bore iznad gornje usne

Bore iznad gornje usne najčešće imaju pušači. Ako ne pušite, a primijetili ste bore iznad gornje usne, moguće je da imate problema s radom slezene. Povećajte unos korjenastog povrća kao što je repa i mrkva.

Pročitajte zašto je mrkva odlična za zdravlje.

Mrlje na usnama

Mrlje na usnama mogu biti posljedica loše cirkulacije, zbog čega trebate početi redovito vježbati. Također mogu biti pokazatelj problema s radom debelog crijeva, zbog čega biste trebali usvojiti zdravije prehrambene navike i definitivno povećati unos vlakana.

Provjerite koliko vlakana trebate unositi!

Bore na vratu

Bore na vratu mogu biti posljedica prekomjerne tjelesne težine, ali su također povezane sa štitnjačom. Povećajte unos cinka i smanjite unos glutena. Ako sumnjate na ozbiljnije probleme u radu štitnjače, svakako se obratite liječniku.

Provjerite imate li simptome alergije na gluten!

Krug oko šarenice oka

Osim analize bora i linija na licu, pažnju trebate posvetiti i očima. Ako ste primijetili krug oko šarenice oka, moguće je da imate povišenu razinu kolesterola.

Visoka razina kolesterola može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su srčane bolesti i srčani udar. Srećom, razinu kolesterola možete regulirati na prirodan način povećanjem unosa povrća i smanjenjem unosa zasićenih masnih kiselina.

Pročitajte kako bez lijekova možete regulirati razinu kolesterola.

Vene na sljepoočnicama

Vene na sljepoočnicama mogu biti pokazatelj visokog krvnog tlaka i stresa. Počnite se redovito opuštati i usvojite zdravije prehrambene navike. Povećajte unos banana, smanjite unos soli i češće vježbajte kako biste regulirali razinu krvnog tlaka.

Pročitajte kako vas banane čine zdravijima.

Bora ispod donje usne

Ako imate boru ispod donje usne i odmah iznad brade, postoji velika vjerojatnost da zadržavate negativne osjećaje. Zadržavanje negativnih osjećaja nije dobro za zdravlje. Vrijeme je da se oslobodite frustracija i ljutnje koju već dugo držite u sebi.

Provjerite koje toksične navike crpe vašu energiju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije