Ukiseljene tikvice
 
    Ukusne i bez konzervansa.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1kg tikvica
- 4 prepolovljena češnja češnjaka
- 3/4 šalice alkoholnog octa
- 1/4 šalice šećera
- 1/4 žličice šećera
- 1/4 žlice crvene paprike
- 6 zrnaca papra
- 1/2 žličice soli
- 1 svežanj kopra
Priprema
Tikvice operite i nasjeckate na kriške, debele oko 0.5 centimetra i stavite u lonac. Dodajte ocat, šećer, crvenu papriku, papar i sol.
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne proključa.Uklonite s vatre i pažljivo stavite u staklenke. Na vrh stavite malo kopra, poklopite i držite u hladnjaku najmanje 24 sata prije posluživanja. Rok trajanje je, ako se drži u hladnjaku, 7 do 10 dana.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                SalateSalata od graha i rajčice20 min12345
- 
                SalateSalata od tikvica i vlasca20 min12345
- 
                SalateGrčka salata s rezancima od tikvice25 min12345
- 
                SalateSalata od tikvica i mozzarelle10 min12345
- 
                SalateSalata od tikvica i bundeva2:30h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    