Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica

U manjku ideja za brzo i jednostavnu večeru, ovaj recept za njoke je spas u zadnji čas.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 luk
- 1 češanj bijelog luka
- 1 mala čili papričica
- 1 grančica ružmarina
- 3 jušna žlica suhih brusnica
- 500 g pasirane rajčice
- ½ čajna žlice soli
- ¼ čajna žlica bijelog papra
- 400 g njoki
- 2 jušne žlice bosiljka
Priprema:
- Očistite i narežite luk, češnjak i čili papričicu.
- U loncu na ulju prepržite luk, čili i češnjak i pirjajte oko pet minuta.
- Dodajte ružmarin i brusnice i pirjajte još tri minute.
- Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar.
- Poklopite lonac i pirjajte na niskoj vatri oko 30 minuta.
- Njoke tri minute kuhajte u posoljenoj vodi. Njoke ocijedite te pomiješajte s umakom.
- Poslužite uz bosiljak.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345