Povrtna bezglutenska pizza

Idealna povrtna pizza za sve ljude koji moraju izbjegavati gluten
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 743 kcal / 3.108,71 kJ
Sastojci
Za tijesto:
- 250 g bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g svježeg kravljeg sira
- 6 žlica ulja
- 6 žlica mlijeka
- 1 jaje
- 1 žličica soli
Za nadjev:
- 200 g umaka za pizzu
- 100 g sira
- 100 g crvene paprike narezane na štapiće
- 100 g žute paprike narezane na štapiće
- 100 g tikvica narezanih na ploške
- 100 g patlidžana narezanih na ploške
- 100 g narezanih šampinjona
- ulje za pečenje
Priprema:
1. Brašnu pomiješanom s praškom za pecivo dodajte sir, a zatim mješavinu soli, ulja, jaja i mlijeka te električnom miješalicom (spiralni nastavci) umiješajte homogeno tijesto.
2. Tijesto pažljivo razvaljajte u oblik pizze i prenesite na pek papir.
3. Povrće kratko popecite u tavici na malo ulja, pa ga rasporedite preko tijesta koje ste premazali umakom za pizzu.
4. Pripremljenu pizzu s papirom prenesite na donju rešetku zagrijane pećnice i pecite na 230°C oko 15 minuta.
Izvor:
coolinarika.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaVarivo od leće i špinata50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPizza s korom od tikvica12345
-
Vegetarijanska prehranaPalačinke od kvinoje25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPizza sa špinatom i gljivama40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345