Powered by dm: Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
(Količina za 3 osobe; vrijeme pripreme 15 minuta + vrijeme pečenja kruha)
- 1 dmBio mješavina za bezglutenski kruh sa sjemenkama
- 1 dmBio skuhani slanutak
- 2 manja „ready to eat“ avokada
- 2 žlice dmBio limunovog soka
- pola žličice češnjaka u granulama (ili jedan mali protisnuti češanj)
- 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica soli i malo mljevenog papra
- 1 velika grančica svježeg peršinovog lista
- 2-3 žlice dmBio kreme od crnih maslina i fete
- polovica ljubičastog luka
- puna šaka svježe rikole
Da bi „običan“ sendvič postao fantastičan, potrebno je koristiti dobar kruh. Bezglutenski kruh sa sjemenkama je zdrav i ukusan te odličan primjer kako u prehranu možemo uvrstiti nutritivno vrijedan sendvič. Kad se između dvije šnite takvoga kruha nađu slanutak bogat proteinima, kvalitetna masnoća avokada te neizostavni začini i ukusni dodatci, sendvič postaje dobar i uravnotežen obrok! Jednostavna priprema i jednostavno jelo ponekad čine dobitnu kombinaciju, a ponekad su upravo takva jela i najbolja!
Priprema
Prvo pripremite kruh tako da sadržaj vrećice stavite u posudu i dodate 420 ml hladne vode. Dobro promiješajte kuhačom i ostavite da odstoji otprilike 5 minuta. Zatim vlažnim rukama oblikujte štrucu na plehu za pečenje obložen papirom za pečenje, a površinu pošpricajte s još malo vode. Dok se tijesto kratko odmara zagrijte pećnicu na 200 ˚C te pecite kruh 80 minuta. Prije rezanja kruh ohladite na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme stavite ocijeđeni i isprani slanutak u zdjelu. Slanutku dodajte avokado pa štapnim mikserom razradite smjesu. Smjesa ne mora biti potpuno glatka, razradite ju dovoljno da se poveže. Začinite limunovim sokom, solju i paprom, maslinovim uljem, dodajte češnjak i nasjeckani peršin pa sve skupa dobro izmiješajte. Tostirajte šnite kruha na grill tavi s malo maslinovog ulja pa premažite s kremom od maslina, dodajte debeli sloj avokada i slanutka, stavite rikolu i tanko narezani ljubičasti luk, pa preklopite s drugom šnitom kruha premazanom kremom od maslina. Servirajte odmah, a ostatak kruha sačuvajte za drugi dan.

Vezani recepti
Popularni recepti
-
Jela od mesa
-
Vegetarijanska prehrana
-
NapitciProbiotski zimski smoothie5 min12345
-
NapitciTopla čokolada kojoj ne možete reći ne30 min12345
-
NapitciNapitak od kurkume, limuna i meda za imunitet10 min12345
-
Vegetarijanska prehrana