Powered by dm: Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

Powered by dm: Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama

Powered by dm: Sendvič od avokada i slanutka na dmBio bezglutenskom kruhu sa sjemenkama
  • Objavljeno: Petak, 28.02.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Tko kaže da sendvič ne može biti dobar i uravnotežen obrok? Ovaj recept, kao i mnogi drugi, dobar je primjer i dokaz da pravilno iskombinirane i kvalitetne namirnice mogu i „običan“ sendvič pretvoriti u fantastičan obrok.
Izvor slike: PROMO
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci


(Količina za 3 osobe; vrijeme pripreme 15 minuta + vrijeme pečenja kruha)

  • 1 dmBio mješavina za bezglutenski kruh sa sjemenkama
  • 1 dmBio skuhani slanutak
  • 2 manja „ready to eat“ avokada
  • 2 žlice dmBio limunovog soka
  • pola žličice češnjaka u granulama (ili jedan mali protisnuti češanj)
  • 4 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica soli i malo mljevenog papra
  • 1 velika grančica svježeg peršinovog lista
  • 2-3 žlice dmBio kreme od crnih maslina i fete
  • polovica ljubičastog luka
  • puna šaka svježe rikole

Da bi „običan“ sendvič postao fantastičan, potrebno je koristiti dobar kruh. Bezglutenski kruh sa sjemenkama je zdrav i ukusan te odličan primjer kako u prehranu možemo uvrstiti nutritivno vrijedan sendvič. Kad se između dvije šnite takvoga kruha nađu slanutak bogat proteinima, kvalitetna masnoća avokada te neizostavni začini i ukusni dodatci, sendvič postaje dobar i uravnotežen obrok! Jednostavna priprema i jednostavno jelo ponekad čine dobitnu kombinaciju, a ponekad su upravo takva jela i najbolja!

Priprema

Prvo pripremite kruh tako da sadržaj vrećice stavite u posudu i dodate 420 ml hladne vode. Dobro promiješajte kuhačom i ostavite da odstoji otprilike 5 minuta. Zatim vlažnim rukama oblikujte štrucu na plehu za pečenje obložen papirom za pečenje, a površinu pošpricajte s još malo vode. Dok se tijesto kratko odmara zagrijte pećnicu na 200 ˚C te pecite kruh 80 minuta. Prije rezanja kruh ohladite na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme stavite ocijeđeni i isprani slanutak u zdjelu. Slanutku dodajte avokado pa štapnim mikserom razradite smjesu. Smjesa ne mora biti potpuno glatka, razradite ju dovoljno da se poveže. Začinite limunovim sokom, solju i paprom, maslinovim uljem, dodajte češnjak i nasjeckani peršin pa sve skupa dobro izmiješajte. Tostirajte šnite kruha na grill tavi s malo maslinovog ulja pa premažite s kremom od maslina, dodajte debeli sloj avokada i slanutka, stavite rikolu i tanko narezani ljubičasti luk, pa preklopite s drugom šnitom kruha premazanom kremom od maslina. Servirajte odmah, a ostatak kruha sačuvajte za drugi dan.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti