Septogal sprej

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis

Sastojci

Alkoholne tinkture kadulje, paprene metvice i timjana, etanol, zgušnjivač hipromeloza, mentol, sladilo natrijev saharinat.

Neto sadržaj

30 ml

Primjena

Holyplant Septogal sprej dodatak prehrani je koji se preporučuje u slučaju blažih upala usta, grla i kod običine prehlade. Ima povoljan učinak kod promuklosti. Primjenjuje se za osvježivanje usta kod neugodnog zadaha te za održavanje normalnog stanja sluznice usta i ždrijela.

Doziranje

Preparat se primjenjuje četri do pet puta dnevno, u jednom do dva raspršenja, kod odraslih i djece od 7 godina na dalje.

Prije uporabe promućkati.

Mjere opreza

Vremensko ograničenje primjene: najduže 2 tjedna.

Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Čuvati od dohvata male djece.

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Uravnotežena i raznovrsna prehrana i zdrav način života važni su za zdravlje.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci