Veganski muffini s mrkvom i jabukom

Veganski muffini s mrkvom i jabukom

Veganski muffini s mrkvom i jabukom
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena slastica koja će oduševiti sve generacije.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 222 kcal / 928,85 kJ

Sastojci

  • 150 g zobi
  • 50 g šećera
  • 160 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250 ml slatkog sojinog mlijeka
  • 1 oguljena i naribana jabuka
  • 1 oguljena i naribana mrkva
  • 2 žlice ulja
  • 3 žlice bademovog maslaca
  • 50 g grubo nasjeckanih pekan oraha
  • vrhnje za šlag od soje
  • 1 žličica arome vanilije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
  2. U kalupe za muffine stavite papirnate košarice.
  3. Pomiješajte 100 g zobi sa šećerom, brašnom i praškom za pecivo. Umiješajte mlijeko, naribanu mrkvu i jabuku, ulje i maslac. Smjesom napunite kalupe i pospite orasima.
  4. Pecite 25 do 30 minuta.
  5. U vrhnje od soje dodajte ekstrakt vanilije i napravite šlag pomoću miksera te ukrasite muffine.
  6. Muffine čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi 2 do 3 dana.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti