Alkohol i seks

Alkohol i seks

Alkohol i seks
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 31.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu su analizirali muškarce i žene te njihovo ponašanje pod utjecajem alkohola. Analiza je pokazala da će se većina muškaraca i žena bez problema upustiti u neodgovoran seks dok su pod utjecajem alkohola.

Što osoba više popije, veća je vjerojatnost da će se upustiti u neodgovoran seks.

Znanstvenici su sada i znanstveno dokazali da konzumacija alkohola bitno utječe na donošenje odluka, a rizično donošenje odluka raste s većim unosom alkohola.

Osoba, pod utjecajem alkohola, će se najvjerojatnije upustiti u nezaštićen spolni odnos. Takvo ponašanje je izuzetno rizično, jer se na taj način prenose razne spolne bolesti, koje mogu znatno utjecati na ljudsko zdravlje" izjavio je dr. Jurgen Rehm za magazin Addiction.

Svi smo upoznati s rizičnim posljedicama alkohola kada je upuštanje u seksualni odnos u pitanju. Bez obzira na to, ljudi se i dalje upuštaju u rizične seksualne odnose, time postaju zaraženi, a samim time i prenosioci spolnih bolesti.

Znanstvenici se nadaju da će ovo istraživanje probuditi svijest među ljudima, jer je zaštita tijekom spolnog odnosa izuzetno važna za zdravlje i život.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti