Riblje ulje ublažava simptome artritisa

Riblje ulje ublažava simptome artritisa

Riblje ulje ublažava simptome artritisa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 23.03.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Znanstvenici su ustanovili da riblje ulje može pomoći u ublažavanju simptoma kroničnih upalnih bolesti kao što je artritis.

Američki znanstvenici su dokazali da riblje ulje ima odlično djelovanje u ublažavanju upale koja uzrokuje nastanak raznih bolesti, uključujući bolesti srca, rak, artritis i Alzheimerovu bolest. Upala je prirodan odgovor tijela na prisutnost stranih tijela i ozljedu.

Riblje ulje, kao i omega 3 masne kiseline, ima protuupalno djelovanje. Ako se unosi u adekvatnoj količini, može regulirati djelovanje imunološkog sustava.

Isprobajte začine koji ublažavaju simptome artritisa!

Kada se u tijelu dogodi nešto loše, ono će automatski reagirati na način da problem treba ukloniti, a simptomi kronične upale su znak da tijelo pokušava samo sebe izliječiti.

Kronična upala, koje se ne liječi, može uzrokovati oštećenja srca i moždanih stanica, što povećava rizik od nastanka srčanog i moždanog udara. Također može smanjiti osjetljivost tijela na inzulin i uzrokovati nastanak dijabetesa.

Omega 3 masne kiseline se nalaze u masnoj ribi (losos, sardine), piletini, orašastim plodovima, kelju, špinatu i biljnim uljima.

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Chemistry & Biology, ističu da se, prije nego počnete konzumirati bilo koje dodatkne prehrani, svakako posavjetujete s liječnikom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti