Merkur osiguranje i Jamie Oliver Food Foundation stavljaju zdrava jela u središte!

Merkur osiguranje i Jamie Oliver Food Foundation stavljaju zdrava jela u središte!

Merkur osiguranje i Jamie Oliver Food Foundation stavljaju zdrava jela u središte!
  • Objavljeno: Petak, 15.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Što Merkur osiguranje i engleski celebrity kuhar, Jamie Oliver, imaju zajedničko? Vaš interes za zdravom hranom koja nije skupa i lako se priprema!

Stoga su najbolji ljetni recepti iz kuhinje Jamie Oliver Food Foundation već sada dostupni za download na adresi www.merkur.hr.

Raspon recepata proteže se od zahtjevnijih jela (zeleni curry na tajlandski način) preko lake ljetnje kuhinje s egzotičnim prizvukom (npr. grilani ananas) do klasičnih jela za vruće dane (gazpacho juha).

Ono što je svim receptima zajedničko je da podržavaju zdravu i održivu prehranu. Time ispunjavaju zahtjeve preventivnog koncepta društva Merkur osiguranje, ali i drugih, koji se ne žele odreći kulinarskog užitka na najvišoj razini: to je Merkur Food Revolucija!

Jedno od fantastičnih jela koje Jamie Oliver Food Foundation zajedno s Merkur osiguranjem predstavlja na www.merkur.hr je Avocado dip. U samo 20 minuta se uz pomoć ovog recepta može pripremiti ljetnje jelo koje je ukusno, a i lagano.

Dodatno avokado sadrži lipazu, enzim koji potiče sagorijevanje masti. Također je zanimljivo: avokado se uvijek bere nezreo te dozrijeva jedan do dva dana na sobnoj temperaturi. Dozrijevanje se može ubrzati ako se avokado skladišti pored banana ili jabuka.

Ono što mnogi ne znaju: nizak udio ugljikohidrata i obilje proteina i nutrijenata čine avokado savršenim sastojkom svake low-carb dijete.

Skoro nijedna dijeta posljednjih godina nije bila tako uspješna kao „low carb“ dijeta. Smršavjeti bez ugljikohidrata, može li se to?

Nutricionisti kažu da se može – pod uvjetom da se pridržavate osnovnih pravila. Najvažnije je: cilj ne treba biti kratkoročno mršavljenje nego održivo smanjenje težine, te dugoročna promjena načina prehrane.

Tko se uz to još dodatno redovno i kreće vidjet će: low carb ima puno prednosti. Jedna od njih je da je čovjek rijetko gladan, a svejedno dobro jede. Princip je jednostavan: izbacuje se alkohol, kruh, riža, tjestenina i krumpir, a umjesto ovih namirnica jede se povrće, salate, orašasti plodovi, meso, mliječni proizvodi, meso peradi, jaja, riba i morski plodovi.

Više informacija i ukusnih recepata možete pronaći na www.merkur.hr.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti