Sok od trešanja smanjuje krvni tlak!

Sok od trešanja smanjuje krvni tlak!

Sok od trešanja smanjuje krvni tlak!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.05.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Novo istraživanje britanskih znanstvenika iznova potvrđuje da sok od trešanja ima pozitivno djelovanje na zdravlje cjelokupnog organizma, a naročito na zdravlje kardiovaskularnog sustava.

U istraživanju su sudjelovali muškarci koji boluju od hipertenzije (visokog krvnog tlaka). Znanstvenici su sudionike podijelili u dvije skupine. Jedna skupina je svaki dan pila 60 mililitara soka od trešanja, a druga je uzimala placebo. Sudionicima su mjerili razinu tlaka prije uzimanja soka od trešanja i 8 sati poslije.

Isprobajte smoothie od trešnje i zobi!

Rezultati su pokazali se razina krvnog tlaka smanjila za 7mmHg (milimetara žive) nakon samo 3 sata od uzimanja soka od trešanja. Promjene nisu bile vidljive kod sudionika koje su uzimali placebo.

Znanstvenici vjeruju da je za takvo djelovanje trešanja zaslužna fenolna kiselina, za koju su prethodna istraživanja pokazala da ima moćno antioksidacijsko svojstvo.

Prethodna istraživanja su pokazala da trešnje smanjuju rizik od nastanka srčanih bolesti, srčanog i moždanog udara i dijabetesa tipa 2. Trešnje su također učinkovite u ublažavanju simptoma bolesti probavnog sustava i ubrzavaju oporavak mišića nakon intenzivnog treninga.

Saznajte kako ublažiti bolove u mišićima nakon vježbanja!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti