Pripremite napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak!

Pripremite napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak!

Pripremite napitak od češnjaka i đumbira koji smanjuje krvni tlak!
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.09.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Visoki krvni tlak se u prosjeku javlja kod 1 od 3 osobe, a nezdrave prehrambene navike su vodeći uzročnici visokog krvnog tlaka. Visoki krvni tlak povećava rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sustava, srčanog i moždanog udara.

Napitak od češnjaka, đumbira i jabučnog octa vam može pomoći u regulaciji razine krvnog tlaka i smanjiti potrebu za uzimanjem lijekova. Ovaj napitak je najbolje piti prije jela, a možete ga pomiješati i s malo vode. U sastavu ovog napitka pronalazimo sve namirnice koje štite zdravlje kardiovaskularnog sustava i srca. Limun je jako dobar izvor vitamina C, flavonoida i dijetalnih vlakana koji reguliraju razinu kolesterola.

Jabučni ocat regulira razinu kolesterola i triglicerida, ublažava žgaravicu, smanjuje krvni tlak i može ubrzati oporavak od infekcija respiratornog sustava.

Med ima protuupalno djelovanje i štiti zdravlje krvnih žila. Istraživanja su pokazala da med može smanjiti rizik od nakupljanja plaka unutar arterija. Đumbir regulira razinu kolesterola i triglicerida, smanjuje krvni tlak i sudjeluje u prevenciji niza bolesti, uključujući dijabetes tipa 2, pretilost i srčane bolesti.

Potražite recept za napitak od češnjaka i đumbira!

Vezani sadržaj:

Saznajte zašto svaki dan trebate natašte piti napitak od meda i jabučnog octa!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti