Neka vaši recepti postanu zdraviji

Vaše omiljene zdrave namirnice mogu postati štetne za zdravlje ako koristite puno soli, masti ili šećera. Međutim, to ne znači da ih ne trebati začinjavati uopće.
Nezdravo pripremanje hrane može uzrokovati niz zdravstvenih problema, uključujući visoki krvni tlak, visoki kolesterol, dijabetes tipa 2, srčane bolesti, bolesti cjelokupnog kardiovaskularnog sustava, moždani i srčani udar te niz drugih.
Znanstvenici su dokazali da zdrava prehrana znači i zdravije tijelo. Kako bi vaši obroci bili što zdraviji, slijedite savjete stručnjaka:
- Začinite hranu sa začinskim biljem.
- Koristite malo vina, blago začinjeni umak ili temeljce s malo soli, umjesto ulja ili maslaca.
- Meso i ribu kuhajte, umjesto da ih pržite.
- Koristite nemasne komade mesa.
- Zamijenite visokomasne proizvode s niskomasnima.
- Koristite dobre biljne izvore proteina (grah i slanutak).
- Koristite ulje kanole ili maslinovo ulje tijekom pripremanja jela.
-
Recept dana
Smoothie za gubitak masnog tkiva
5 min12345 -
Recept tjedna
Ljetna juha od kukuruza
40 min12345 -
Recept mjeseca
Kremasta juha od tikvica i mrkve
35 min12345