Umaci s roštilja - zašto su dobri za zdravlje?
Kategorija: Zanimljivosti
Prema rezultatima istraživanja pokazalo se kako je umak s roštilja izuzetno zdrav, iako se na prvu ne čini tako.
Umak koji koristite tijekom roštiljanja nemojte proliti, već ga iskoristite kao dodatak jelu. Naime, umak je bogat antioksidansima, koji igraju ključnu ulogu u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka, neurodegenerativnih bolesti te različitih upala.
Bilje i začini, kao što su češnjak, limun, papar ili đumbir, najčešće se koriste prilikom mariniranja mesa, što daje antioksidativna svojstva umaku.
Umak možete poslužiti na različite načine, na primjer kao preljev za salatu ili za umakanje mesa.
Najčitanije zanimljivosti
-
čarape Nosite čarape dok spavate? Možda niste toliko ludi
-
Ozempic Razočaravajuća stvarnost o tome što se događa s tijelom godinu dana nakon uzimanja Ozempica
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
AI Novi AI alat predviđa vašu biološku dob iz selfija
-
Recept dana
Kolač od čokolade s narančom
2 h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
