Vitamin D spašava od raka debelog crijeva
Visoka razina D vitamina je povezana sa smanjenim rizikom obolijenja od raka debelog crijeva.
Znanstvenici su otkrili da osobe s povećanom razinom D vitamina u svome organizmu imaju čak za 40% manji rizik za nastanak raka debelog crijeva od onih kojima je razina D vitamina manja. Sudionici su bili podloženi pretragama krvi te su ispunili upitnik o načinu prehrane. Nakon nekoliko godina promatranja, znanstvenici su otkrili da je velik broj ljudi obolio od raka debelog crijeva. Oni, kojima je razina D vitamina na početku testiranja bila povećana, nisu imali rak debelog crijeva, a i rizik je bio manji. Neki od načina održavanja zadovoljavajuće razine vitamina su vježbanje, prestanak pušenja, smanjena pretilost te ograničavanje konzumacije alkohola i mesnih prerađevina.
Istraživači naglašavaju kako je potrebno daljnje istraživanje kako bi se ustanovilo na koji način se može unijeti dovoljna količina D vitamina u organizam.
-
Pharmagal Novi dodatak prehrani na tržištu: Karbofenulin kapsule s inulinom
-
Pharmagal Briga koja raste s brkovima: Pharmagal uz Bradatu aukciju
-
Sajmovi hrane i zdravog življenja Sajmovi hrane i zdravog življenja - vaš put do duhovne ravnoteže
-
siva mrena Siva mrena vam magli pogled? Operacija traje 10 minuta, bez liste čekanja
-
Recept dana
Klasično kelj varivo: Jednostavan recept za...
1:30h12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Tjestenina s brokulom
30 min12345
