Žene privlače muškarci koji im nalikuju

Žene privlače muškarci koji im nalikuju

Žene privlače muškarci koji im nalikuju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mnogi kažu da se suprotnosti privlače, ali su vjerojatno u krivu. Naime, znanstvenici tvrde da žene privlače muškarci koji im nalikuju.

Rezultati najnovijeg istraživanja mogli bi pojasniti zašto su se, primjerice, međusobno privukle neke zvijezde poput Davida i Victorije Beckham, Toma Cruisea i Katie Holmes te Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis.

Psiholozi sa Sveučilišta St. Andrews otkrili su da su ženama privlačniji muškarci koji izgledaju muževno, ali i koji imaju sličnosti s njima. Znanstvenici smatraju da će otkriće o privlačenju sličnosti ukloniti pitanja o nepovjerenju žena prema mačo muškarcima.

U istraživanju je sudjelovalo 60 žena koje su promatrale fotografije muškaraca, a pokazalo se da su im najprivlačniji muževni muškarci koji im barem malo nalikuju.

'Prijašnja su istraživanja pokazala da žene privlače muževni muškarci, ali istodobno u njima bude i sumnju. Sada smo otkrili da to ne mora biti tako ako žena uoči sličnost sa samom sobom', izjavila je Tamsin Saxton, voditeljica istraživanja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti