Žene privlače muškarci koji im nalikuju

Žene privlače muškarci koji im nalikuju

Žene privlače muškarci koji im nalikuju
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2009.
  • Broj pregleda: 1.545
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Mnogi kažu da se suprotnosti privlače, ali su vjerojatno u krivu. Naime, znanstvenici tvrde da žene privlače muškarci koji im nalikuju.

Rezultati najnovijeg istraživanja mogli bi pojasniti zašto su se, primjerice, međusobno privukle neke zvijezde poput Davida i Victorije Beckham, Toma Cruisea i Katie Holmes te Johnnyja Deppa i Vanesse Paradis.

Psiholozi sa Sveučilišta St. Andrews otkrili su da su ženama privlačniji muškarci koji izgledaju muževno, ali i koji imaju sličnosti s njima. Znanstvenici smatraju da će otkriće o privlačenju sličnosti ukloniti pitanja o nepovjerenju žena prema mačo muškarcima.

U istraživanju je sudjelovalo 60 žena koje su promatrale fotografije muškaraca, a pokazalo se da su im najprivlačniji muževni muškarci koji im barem malo nalikuju.

'Prijašnja su istraživanja pokazala da žene privlače muževni muškarci, ali istodobno u njima bude i sumnju. Sada smo otkrili da to ne mora biti tako ako žena uoči sličnost sa samom sobom', izjavila je Tamsin Saxton, voditeljica istraživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ljubavna slagalica horoskopskih znakova

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najčitanije zanimljivosti