Zona Vital predstavila novi proizvod u liniji: Bone Health - K2D3 kapsule

Zona Vital predstavila novi proizvod u liniji: Bone Health - K2D3 kapsule

Zona Vital predstavila novi proizvod u liniji: Bone Health - K2D3 kapsule
  • Objavljeno: Petak, 30.11.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Novković

Kategorija: Zanimljivosti

Osteoporoza predstavlja veliki javnozdravstveni problem u razvijenim zemljama svijeta, jedna je od pet najčešćih kroničnih bolesti i javlja se u čak 10% populacije. Dolazi tiho, bez simptoma, bez jasne boli ili ograničenja koja upozoravaju, a tek u trenutku prijeloma postaje jasno da je posrijedi osteoporoza.

Novi proizvod u liniji Zona Vital, Bone Health – K2D3 kapsule, u prvom su redu namijenjene očuvanju zdravlja kostiju, ali i zdravlja krvožilnog sustava. Sadrže vitamin K2 i vitamin D3 koji doprinose održavanju normalnih kostiju te riblje ulje kao izvor omega–3 masnih kiselina (EPA i DHA) koje uz dnevni unos od ukupno 250 mg doprinose normalnoj funkciji srca. Vitamin D3 se u svoj aktivni oblik u tijelu pretvara djelovanjem UV zračenja na potkožno masno tkivo, dok se vitamin K2 u tijelu stvara kao metabolit djelovanjem probiotičkih bakterija u debelom crijevu.

Budući da za stvaranje ovih vitamina trebamo pomoć bilo sunca ili crijevne mikrobiote, njihov status u organizmu se vrlo lako može narušiti neodgovarajućom prehranom i i nezdravim načinom života. Vitamini sadržani u Bone Health - K2D3 kapsulama otopljeni su u pročišćenom ribljem ulju, čime se pridonosi njihovoj bioiskoristivosti te općem zdravlju organizma. Preporučena doza je jedna kapsula dnevno.

Znate li zašto nam je važan vitamin D?

Osteoporoza je takozvana tiha epidemija 21. stoljeća i predstavlja ozbiljan problem u zlatnim godinama, stoga je uloga prevencije izuzetno važna”, naglasila je na predstavljanju Bone Health - K2D3 kapsula doktorica Nada Đurinek, demonstriravši lomljivost kostiju na modelima koji su poslužili kao zdrava, osteopenična i osteoporozna kost. Okupljeni su tako, iz prve ruke, vidjeli koliko je zapravo lako slomiti kost zahvaćenu osteoporozom. U prevenciji, svatko može biti proaktivan i primijeniti ova 4 koraka za zdravije kosti:

  1. Pravilno i redovito vježbanje
  2. Biranje prehrane bogate sastojcima koji pogoduju zdravlju kostiju
  3. Izbjegavanje štetnih životnih navika, poput pušenja
  4. Redovito uzimanje dodataka prehrani koji pomažu očuvanjuzdravih kostiju, poput Bone Health – K2D3 kapsula

Iznimno je važno na vrijeme početi brinuti o zdravlju kostiju jer je prevencija jedini način da očuvamo strukturu i funkcionalnost koštanog sustava koji nas treba nositi tijekom cijelog života.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti