Sir od dunja

Sir od dunja

Sir od dunja
  • Objavljeno: Petak, 15.09.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nakon što se ubere, plod dunje možemo čuvati otprilike tjedan dana na otvorenom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 kg očišćenih dunja
  • 600 g šećera
  • sok 1 limuna

Priprema

Dunju očistite kao jabuku. Ogulite koru, izvadite sjemenke, narežite na kockice i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite, propasirajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte šećer i limunov sok i kuhajte još 30 minuta uz konstantno miješanje.

Toplu smjesu izlijte u namašćeni kalup po izboru i spremite u hladnjak. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite ga i narežite.

Gotovu delikatesu možete jesti samu ili u kombinaciji s pikantnim tvrdim sirom i orasima.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti