Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol

Zapečeni karfiol
  • Objavljeno: Utorak, 26.10.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Klasični recept koji možete pripremiti kao samostalno jelo ili prilog mesu!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 glavice karfiola
  • 500 ml kiselog vrhnja
  • 2 jaja
  • sol
  • papar
  • 1 žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 20 dkg ribanog sira

Priprema zapečenog karfiola

  1. Karfiol očistite od listova i razrežite ga na krupnije dijelove te ga kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10 do 15 minuta, dok ne omekša.
  2. Procijedite karfiol i ravnomjerno ga rasporedite po vatrostalnoj posudi, koju ste prethodno namastili maslacem.
  3. U zdjelici umutite jaja i kiselo vrhnje te sol i papar prema ukusu. Prelijte smjesu preko karfiola, pospite peršinom i ribanim sirom.
  4. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti