Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Ubodi komaraca

Ubodi komaraca

Ubodi komaraca
  • Objavljeno: Utorak, 01.09.2015.
  • Broj pregleda: 24.928
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kategorija: Koža

Definicija uboda komaraca

Komarci i ubodi komaraca su dosadni. Što je još gore, ubodi komaraca ponekad prenose ozbiljne bolesti, kao što su virus Zapadnog Nila, malarija i denga groznica.

Najvjerojatnije će vas ubosti u zoru ili u sumrak, kada su komarci najaktivniji. Ali, nije uvijek moguće ili poželjno boraviti u zatvorenom prostoru tijekom tog vremena. Srećom, možete poduzeti korake kako bi komarce držali što dalje od sebe.

Međutim, niti jedna metoda nije savršena. Ako vas ubodu, znakovi i simptomi uboda komaraca (crvenilo, oteklina i svrbež) ne moraju se pojaviti i do dva dana nakon što ste bili ugriženi.

Broj tretmana, kao što su oralni antihistaminici i topički losioni, mogu ublažiti svrab od ugriza komaraca.

Sadržaj

Vezane teme

Komentari

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!