Zapečeni njoki sa sirom i špinatom
Kremasti, sočni njoki sa šunkom, tri vrste sira i začinjeni muškatnim oraščićem.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 500g njoka
- 250g svježeg špinata
- 125g nasjeckanog mozzarella sira
- 8 kriški šunke
- 2 jaja
- 250g ricotta sira
- 150ml mlijeka
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat papra
- 50g parmezana
Priprema zapečenih njoki sa sirom i špinatom
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem.
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite dobro i stavite u vatrostalnu posudu. Skuhajte špinat, ocijedite dobro i rasporedite po njokima. Zatim dodajte mozzarella sir i šunku.
U zdjelu pomiješajte jaja, ricotta sir, mlijeko, muškatni oraščić i papar. Dobro promiješajte, zatim dodajte 25g parmezana. Smjesu prelijte po njokima. Preostali dio parmezana pospite po vrhu.
Pecite u pećnici 20 do 25 minuta, dok ne poprimi svijetlo smeđu boju. Izvadite i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s parmezanom i špinatom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s avokadom i špinatom35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki sa slanutkom i špinatom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki sa špinatom i pinjolima30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti