Imamo trik za bolje punjene paprike - isprobajte idući put kad ih budete pripremali!

Imamo trik za bolje punjene paprike - isprobajte idući put kad ih budete pripremali!

Imamo trik za bolje punjene paprike - isprobajte idući put kad ih budete pripremali!
  • Objavljeno: Utorak, 23.04.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Punjene paprike su jelo čiji miris uvijek podsjeća na djetinjstvo. Većina nas se prisjeća slika iz djetinjstva u kojima mame ili bake pripremaju ovo jelo u kasnijim večernjim satima, kada se ljetna žega malo smiri. Iako još nije došlo ljeto, niti vrijeme takvih vrućina, sezona paprika je službeno počela i nema razloga da ne napravite punjene paprike s pire krumpirom, na primjer.

  • Najkremastiji pire krumpir: Tajna je u dva sastojka koje inače ne koristite

Trik koji poboljšava okus ovog jela jest taj da paprike prije punjenja sa svih strana malo prepržite na masti, u tom istom loncu u kojem ćete ih i kuhati. Tako termički obrađene paprike će pustiti posebnu aromu i slatkoću od procesa karamelizacije, pa će i umak biti puno ukusniji. U nastavku donosimo puni recept. Isprobajte!

Sastojci:

  • 6-8 velikih paprika (crvene, žute ili zelene)
  • 400 g miješanog mljevenog mesa
  • 1 šalica riže
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g pasirane rajčice
  • 1 žlica paste od rajčice
  • 1 žličica soli
  • pola žličice crnog mljevenog papra
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • nasjeckani svježi peršin
  • mast ili ulje
  • 2 dcl vode ili pilećeg temeljca ili povrtnog temeljca

Priprema:

  1. Operite paprike, odrežite im vrhove i uklonite sjemenke..
  2. U velikom loncu zagrijte ulje ili mast na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pirjajte dok luk ne postane staklast, oko 3-4 minute.
  3. Nakon toga na ulju lagano tostirajte rižu.
  4. Dodajte mljeveno meso u lonac i pržite ga dok ne postane smeđe, mrvljivo i potpuno kuhano. Začinite paprom, solju i peršinom.
  5. U loncu u kojem ćete kuhati paprike na masti prepržite izdubljene sirove paprike sa svih strana dok ne zamirišu, a zatim ih punite.
  6. Napunite pripremljene paprike smjesom od mesa i riže, pazeći da ih ne napunite prekomjerno jer će riža nabubriti tijekom kuhanja.
  7. Stavite punjene paprike u taj isti lonac ili dublju posudu za kuhanje, te ih prelijte s vodom ili pilećim temeljcem, pasiranom rajčicom i vodom dok se paprike ne prekriju.
  8. Pokrijte lonac poklopcem i kuhajte punjene paprike na laganoj vatri oko 30-40 minuta ili dok paprike ne omekšaju.
  9. Poslužite toplo, uz svježi kruh ili pire krumpir.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije