Ovo su zdravstvene dobrobiti matične mliječi

Ovo su zdravstvene dobrobiti matične mliječi

Ovo su zdravstvene dobrobiti matične mliječi
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.02.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Matična mliječ jedna je od najistraživanijih prirodnih tvari čiju ljekovitost potvrđuju brojna istraživanja. S obzirom na njezin izniman kemijski sastav smatra se najdragocjenijim proizvodom pčelinje košnice. Bogata je makro i mikronutrijentima među kojima su proteini, lipidi, vitamini i minerali zbog čega je prvi izbor u prevenciji i liječenju niza zdravstvenih stanja.

Svježa matična mliječ je gusta blijedožuta tvar, a može se prikupljati tek nekoliko mjeseci u godini što ju čini iznimno vrijednom.

Matičnu mliječ proizvode mlade pčele radilice, a namijenjena je kao hrana za pčelu maticu. Pčela matica je gotovo dva puta veća od radilica, te nadživi čak 15 rodova pčela. Njezina se vitalnost i dugovječnost pripisuju upravo matičnoj mliječi.

Matična mliječ za zdravlje i snagu

Visokokvalitetni sastav matične mliječi upotpunjuju mnoge biološki aktivne tvari, koje ostvaruju povoljne fiziološke učinke u organizmu. Osim što povoljno utječe na oporavak organizma, poznata je po svom antibakterijskom, antimikrobnom i protuupalnom djelovanju.

Pad imuniteta, impotencija, problemi s kožom i visok krvni tlak samo su neke od tegoba protiv kojih je matična mliječ učinkovita, a mogu ju koristiti svi uzrasti. Linija matične mliječi Gelée royale iz Medexa obogaćena je vitaminima i namijenjena svakom članu obitelji.

Gelée royale super je odličan izbor za tinejdžere i odrasle koji vode aktivan životni stil kako bi se lakše suočili sa svakodnevnim obvezama. Kapsule sadrže i vitamin D koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Matična mliječ povećava izdržljivost, ublažava bolove i mišićima i zglobovima stoga predstavlja važan dodatak prehrani sportaša i rekreativaca.

Gelée royale sport kombinacija matične mliječi, L-karnitina i vitamina B12 daje energiju koja je potrebna za fizičku aktivnost, smanjuje umor i povećava sportski kapacitet. L-karnitin ima važnu ulogu u metabolizmu energije iz masti, istovremeno ubrzava apsorpciju kisika tijekom aktivnosti i povećava energiju.

Zbog svojeg umirujućeg učinka matična se mliječ smatra prirodnim antidepresivom stoga za njom nerijetko posežu žene zbog emocionalnih problema nastalih uslijed menopauze.

Osobe s povećanim potrebama organizma i koje se nalaze u ekstremnim psihofizičkim situacijama posežu za Gelée royale forte matičnom mliječi. Kapsule sadrže 1500 mg matične mliječi i prirodni vitamin C u agavinom sirupu iz ekološke proizvodnje. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te smanjenju umora i iscrpljenosti.

Matična mliječ za djecu

Kako bi vaši najmlađi bezbrižno uživali u danima djetinjstva izaberite Gelée royale junior matičnu mliječ u kombinaciji s prirodnim vitaminima C i E, te prirodnim beta karotenom. Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te smanjenju umora i iscrpljenosti dok vitamin E doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije