Dijeta bez hirova

Dijeta bez hirova

Dijeta bez hirova
  • Objavljeno: Utorak, 26.03.2019.
  • Broj pregleda: 11.400
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Zaboravite kategoriziranje hrane kao dobre ili loše. Da bi izgubili kilograme trebate unositi manje kalorija nego što vam treba za održavanje trenutne težine. Dijeta bez hirova naglašava smanjenje unosa kalorija i povećanje tjelesne aktivnosti kako bi spriječili kronične bolesti.

Dijeta ima tri kruga uspjeha: budite pametni, jedite dobro i više se krećite. Možete birati između tri različite strategije prehrane. Bez obzira što jedete, ako smanjite kalorije, izgubit ćete kilograme. Ako izaberete zdravu hranu umjesto nezdrave, dijeta tvrdi da će vaše tijelo bolje funkcionirati i bit ćete zdraviji. Na ovoj dijeti, važno je izračunati svoje potrebe za kalorijama, pratiti trenutnu prehranu u dnevniku prehrane i izabrati pravi plan prehrane i vježbanja za vaš životni stil.

Ovo je plan za gubljenje kilograma koji je skrojen prema vašim potrebama. S obzirom da tri kruga uspjeha utječu jedan na drugog, trebate se usredotočiti na sva tri kako bi došli do ciljane težine.

Krug 1

Budite pametni, postavite ciljeve, budite pozitivni, prilagodite se situacijama gdje bi pravilna prehrana mogla biti problem i naučite pisati dnevnik prehrane.

Krug 2

Jedite dobro. Pratite plan prehrane u kojem računate kalorije koje su vam potrebne da bi zadržali trenutnu težinu. Tada izdvojite iznos kalorija ovisno o tome koliko kilograma želite izgubiti po tjednu (pola kilograma do kilogram je najbolje), ali pazite da ne unosite manje od 1 200 kalorija po danu. Upoznajte se s dnevnikom prehrane koji trebate voditi. Koristeći ove informacije i ispunjavanjem upitnika, izabirete jednu od tri strategije gubitka kilograma. Sve strategije naglašavaju učenje pravilnih veličina obroka i jedenje svih vrsta hrane.

Krug 3

Više se krećite. Dijeta preporuča tri opcije vježbanja.

Ako trenutno ne vježbate, počnite sa 10 minuta i polako povećavajte na 30 do 60 minuta dnevno. Možete izabrati bilo koju od 3 ponuđene opcije:

  • životni pristup uključuje mnogo malih aktivnosti tijekom dana da bi dostigli dnevne ciljeve vježbanja
  • program hodanja
  • organizirana aktivnost uključuje sudjelovanje u sportskim aktivnostima i određenim grupnim oblicima tjelovježbe.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.