Smršavite uz pomoć kokosovog ulja!

Smršavite uz pomoć kokosovog ulja!

Smršavite uz pomoć kokosovog ulja!
  • Objavljeno: Petak, 19.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kokosovo ulje je jedna od najzdravijih poznatih namirnica koja vam može pomoći ukloniti suvišne kilograme. Organsko djevičansko kokosovo ulje izravno utječe na sposobnost sagorijevanja masti i potrošnju kalorija. Kokosovo ulje može ubrzati metabolizam i regulirati rad štitnjače, i niz drugih stvari koje direktno utječu na mršavljenje.

Kokosovo ulje povećava razinu energije

Kokosovo ulje se većinom sastoji od laurinske kiseline. To je esencijalna masna kiselina koja se metabolizira puno drugačije u odnosu na druge zasićene masne kiseline. Ljudsko tijelo laurinsku kiselinu ne pohranjuje kao mast, već ju prenosi izravno u jetru gdje se ona brzo pretvara u energiju.

Saznajte kako uvrstiti kokosovo ulje u svakodnevnu prehranu!

Dodajte 2 do 3 žlice kokosovog ulja u svoju svakodnevnu prehranu. Ako ćete kokosovo ulje konzumirati u jutarnjim satima, povećat ćete razinu energije za otprilike 5%.

Kokosovo ulje regulira apetit

Laurinska kiselina će povećati razinu energije, regulirati apetit i pomoći u kontroli žudnje za grickalicama. Vrlo brzo ćete primijetiti gubitak suvišnih kilograma. Svakodnevno uživajte u 2 do 3 žlice kokosovog ulja kako biste ublažili žudnju za grickalicama i smanjili apetit.

Kokosovo ulje potiče sagorijevanje masti

Ako želite smanjiti dnevni unos kalorija i brže smršaviti, a da pri tome ne ugrožavate svoje zdravlje, svakako počnite uzimati kokosovo ulje. Ono poboljšava probavljanje hrane i apsorpciju hranjivih tvari. Moći ćete jesti manje, bez osjećaja slabosti ili umora. Isto tako, kokosovo ulje vam može pomoći u boljoj kontroli stresa. Popravit će raspoloženje i povećati razinu energije. Što ćete imati više energije, to je veća vjerojatnost da ćete sudjelovati u fizičkim aktivnostima koje sagorijevaju kalorije.

Istražite čudesne koristi kokosovog ulja!

Kokosovo ulje regulira razinu hormona

Bez adekvatne količine masti tijelo ne može pravilno sintetizirati hormone potrebne za reguliranje raspoloženja, rada štitnjače, probavnog sustava, metabolizma i seksualnog nagona. Trigliceridi iz kokosovog ulja mogu pomoći smanjiti razinu kolesterola u krvi.

Kokosovo ulje potiče oslobađanje hormona koji reguliraju rad probavnog sustava. Istraživanja su pokazala da kokosov ulje može smanjiti razinu hormona stresa, povećati razinu energije i potaknuti sagorijevanje masti na području abdomena, bedara i stražnjice.

Kokosovo ulje potiče apsorpciju nutritivnih spojeva

Svakodnevnom konzumacijom kokosovog ulja ćete poboljšati apsorpciju vitamina A, D, E i K. Ovi vitamini su ključni za održavanje zdravlja stanica, kose, kože i kostiju. Kokosovo ulje će popraviti raspoloženje i poboljšati kognitivne funkcije. Znanstvenici ističu da je kokosovo ulje naročito učinkovito za poboljšanje apsorpcije vitamina D koji direktno utječe na apsorpciju minerala kao što su kalcij, željezo, magnezij i cink.

Kada vaše tijelo prima sve potrebne vitamine i minerale, osjećat ćete se bolje. To znači puno manje stresa, bolju kontrolu apetita i veću koncentraciju.

Provjerite najznačajnije prednosti kokosovog ulja!

Kokosovo ulje regulira razinu šećera u krvi

Kokosov ulje se jako lako apsorbira i gušterača nema potrebu proizvoditi više inzulina. Zahvaljujući visokom udjelu masti, kokosovo ulje će olakšati povezivanje stanica s inzulinom. 2 do 3 žlice kokosovog ulja dnevno su sasvim dovoljne za regulaciju proizvodnje inzulina. Na taj način ćete stanicama omogućiti bolje korištenje glukoze, imat ćete više energije i volje za različite dnevne aktivnosti, uključujući vježbanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije