Bruschetta sa sirom i jagodama

Ovaj desert je super zdrav tako da ga slobodno možete jesti bez straha od debljanja.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 248 kcal / 1.037,63 kJ
Sastojci
- 250g svježeg nemasnog ricotta sira
- 2 žlice meda
- 185ml vode
- 100g šećera
- 250g nasjeckanih jagoda
- malo maslinovog ulja
- 6 debelih kriški kruha
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 248
- Proteini 8.5g
- Dijetetska vlakna 2g
- zasićene 2.5g
- Ukupno masti 4,5 g
- Ugljikohidrati 45 g
Priprema
Pomiješajte ricotta sir i med u maloj zdjeli. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u frižider.
Vodu i šećer zagrijte preko srednje topline i miješajte dok se šećer ne rastopi. Kuhajte miješajući 10 minuta ili dok se sirup ne zgusne malo. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. Umiješajte jagode. Pokrijte i stavite u frižider.
U međuvremenu, kruh lagano pospite maslinovim uljem i zapecite u pećnici.
Svaku krišku kruha ravnomjerno namažite sa smjesom ricotta sira. Jagode stavite na vrh i ako želite pospite šećerom u prahu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od jagoda i sira1:30h12345
-
DesertiTorta od bijele čokolade i jagoda2:30h12345
-
DesertiTorta od jagoda1 h12345
-
DesertiKolač od sira i jagoda30 min12345
-
DesertiMascarpone torta5 h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345