Jogurt pita s jagodama: Najjednostavniji proljetni kolač koji uvijek ispadne savršeno!

Jogurt pita s jagodama: Najjednostavniji proljetni kolač koji uvijek ispadne savršeno!

Jogurt pita s jagodama: Najjednostavniji proljetni kolač koji uvijek ispadne savršeno!
  • Objavljeno: Nedjelja, 12.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Zdrava prehrana

Početak je proljeća, što znači da je počela sezona ranih jagoda. Iako se na policama većih trgovina mogu naći skoro pa cijele godine, jagode koje su smrznute ili iz plastenika nikada ne mogu biti tako mirisne, slatke i sočne kao one koje dozru na suncu.

  • Jogurt pita: Jednostavan recept za "starinski" kolač koji baš svi vole

  • Cheesecake s preljevom od jagoda: Detaljan recept uz koji svatko može napraviti ovaj savršeni desert

U nastavku donosimo recept za jogurt pitu, ukusan i popularan desert uz koji smo ovaj put dodali i ovo ukusno sezonsko voće. Ako vam se jede nešto slatko ili imate društveno okupljanje, pripremite ovaj desert. Požurite, jer će sezona najukusnijih plodova proći za tren oka!

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 120 g šećera
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo

Za kremu:

  • 400 g grčkog jogurta
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 200 g jagoda (svježih ili smrznutih)
  • 10 g želatina
  • 2 žlice vode
  • 200 ml slatkog vrhnja

Dodatno:

  • 300 g jagoda (za ukrašavanje)
  • šećer u prahu (za posipanje)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Obložite dno kalupa za pečenje papirom za pečenje, a stranice premažite maslacem i pospite brašnom.
  2. Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete svjetlu i pjenastu smjesu.
  3. Postupno dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i lagano miješajte dok se sve ne sjedini.
  4. Stavite smjesu u pripremljeni kalup i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 minuta ili dok biskvit ne postane zlatno-smeđ.
  5. Izvadite biskvit iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi.
  6. U blenderu ili procesoru za hranu izmiksajte jagode u pire.
  7. Stavite želatin u vodu i ostavite ga da nabubri.
  8. Umutite grčki jogurt, kiselo vrhnje i šećer mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
  9. Zagrijte želatin na laganoj vatri dok se potpuno ne otopi, a zatim ga dodajte u smjesu od jogurta i vrhnja i dobro promiješajte.
  10. Dodajte pire od jagoda u smjesu i još jednom dobro promiješajte.
  11. Umutite slatko vrhnje u čvrst šlag i pažljivo ga dodajte u smjesu od jogurta i jagoda, miješajući lagano da se sve sjedini.
  12. Biskvit namažite kremom od jagoda i ukrasite po želji. Pustite da se stisne u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije