Brzi kolač od maka i prosenog brašna

Jede ti se slatko a imaš malo vremena? Ma nema problema, tu je brzo, zdravo i ukusno rješenje.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 0 - 150 g maka
- 3 žlice prosenog brašna Superfoods
- 5 jaja
- 4 žlice kokosovog ulja Encian
- 4 žlice šećera tamni muscovado Encian
- Limunova korica
- Grožđice (količina po želji)
- 2 žlice ruma
- Mrvica himalajske soli Encian
- Pola žličice Soda Encian (ako preferirate može i prašak za pecivo)
- 50 g tamne čokolade
Priprema:
- Jaja držati neko vrijeme na sobnoj temperaturi pa odvojiti bjelanjak od žumanjaka. Bjelanjke umutiti do čvrstog snijega i pred kraj dodati mrvicu himalajske soli.
- U drugoj zdjeli dobro umutiti žumanjke sa šećerom i postepeno dodavati ulje.
- Grožđice prethodno staviti u vodu s žličicom ruma kako bi omekšale i poprimile aromu.
- Drvenom žlicom umješati sve sastojke u smjesu sa žumanjcima, naizmjenično kako bi smjesa bila što pjenastija.
- Na kraju dodati nasjeckanu čokoladu i grožđice.
- Peći u srednjem plehu otprilike 20 min na 200 stupnjeva. Naravno u kolač može i više od 2 žlice ruma :-)
Izvor:
Encian.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345