Cheesecake sladoled s jagodama

Cheesecake sladoled s jagodama

Cheesecake sladoled s jagodama
  • Objavljeno: Srijeda, 11.06.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Cheesecake sladoled s jagodama i keksima pravo je rješenje za vruće dane kada poželite nešto osvježavajuće, kremasto i brzo gotovo. IOvaj sladoled kombinira bogatstvo krem sira, svježinu jagoda i hrskavost keksa . Priprema ne zahtijeva aparat za sladoled, a rezultat je desert koji izgleda raskošno i primamljivo. Ovaj recept je odličan izbor za obiteljska druženja, rođendane ili kao brzinski ljetni užitak.

Sastojci

  • 250 g krem sira (npr. mascarpone ili klasični krem sir)

  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag

  • 300 g svježih jagoda

  • 100 g šećera u prahu

  • 1 žličica vanilije

  • 120 g keksa za dekoraciju (digestive, petit beurre ili slični)

  • 2 žlice limunovog soka

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 120 g):

  • Energija: 245 kcal

  • Proteini: 3,5 g

  • Masti: 13 g

  • Ugljikohidrati: 27 g

  • Vlakna: 1 g

  • Prirodni šećeri: 15 g

(Vrijednosti su okvirne i mogu varirati ovisno o vrsti keksa i količini dodanih jagoda.)


Priprema

  1. Jagode operite, očistite i polovicu izblendajte u pire s limunovim sokom. Drugu polovicu narežite na ploške.

  2. U zdjeli izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu.

  3. U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto.

  4. Pažljivo sjedinite smjesu od krem sira i umućeno vrhnje.

  5. Dodajte narezane jagode i lagano promiješajte.

  6. U posudu za zamrzavanje slažite red smjese, zatim prelijte dijelom pirea od jagoda i pospite grubo izlomljenim keksima. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke.

  7. Na vrh rasporedite još malo pirea, svježe jagode i još keksa za dekoraciju.

  8. Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći.

Prijedlog za serviranje

Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije serviranja. Sladoled poslužite u zdjelicama, dodatno ukrasite svježim jagodama i pospite još malo izlomljenih keksa za dodatnu hrskavost i atraktivan izgled.

Dodatni savjeti

  • Za još kremastiju teksturu, koristite punomasni krem sir i vrhnje.

  • Po želji, u smjesu možete dodati malo naribane limunove korice za svježinu.

  • Umjesto jagoda, možete koristiti i drugo bobičasto voće.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti