Cheesecake sladoled s jagodama
 
    - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cheesecake sladoled s jagodama i keksima pravo je rješenje za vruće dane kada poželite nešto osvježavajuće, kremasto i brzo gotovo. IOvaj sladoled kombinira bogatstvo krem sira, svježinu jagoda i hrskavost keksa . Priprema ne zahtijeva aparat za sladoled, a rezultat je desert koji izgleda raskošno i primamljivo. Ovaj recept je odličan izbor za obiteljska druženja, rođendane ili kao brzinski ljetni užitak.
Sastojci
- 
	250 g krem sira (npr. mascarpone ili klasični krem sir) 
- 
	200 ml slatkog vrhnja za šlag 
- 
	300 g svježih jagoda 
- 
	100 g šećera u prahu 
- 
	1 žličica vanilije 
- 
	120 g keksa za dekoraciju (digestive, petit beurre ili slični) 
- 
	2 žlice limunovog soka 
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 120 g):
- 
	Energija: 245 kcal 
- 
	Proteini: 3,5 g 
- 
	Masti: 13 g 
- 
	Ugljikohidrati: 27 g 
- 
	Vlakna: 1 g 
- 
	Prirodni šećeri: 15 g 
(Vrijednosti su okvirne i mogu varirati ovisno o vrsti keksa i količini dodanih jagoda.)
Priprema
- 
	Jagode operite, očistite i polovicu izblendajte u pire s limunovim sokom. Drugu polovicu narežite na ploške. 
- 
	U zdjeli izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. 
- 
	U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto. 
- 
	Pažljivo sjedinite smjesu od krem sira i umućeno vrhnje. 
- 
	Dodajte narezane jagode i lagano promiješajte. 
- 
	U posudu za zamrzavanje slažite red smjese, zatim prelijte dijelom pirea od jagoda i pospite grubo izlomljenim keksima. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke. 
- 
	Na vrh rasporedite još malo pirea, svježe jagode i još keksa za dekoraciju. 
- 
	Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći. 
Prijedlog za serviranje
Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije serviranja. Sladoled poslužite u zdjelicama, dodatno ukrasite svježim jagodama i pospite još malo izlomljenih keksa za dodatnu hrskavost i atraktivan izgled.
Dodatni savjeti
- 
	Za još kremastiju teksturu, koristite punomasni krem sir i vrhnje. 
- 
	Po želji, u smjesu možete dodati malo naribane limunove korice za svježinu. 
- 
	Umjesto jagoda, možete koristiti i drugo bobičasto voće. 
Vezani sadržaj:
 Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiSendvič sladoled10 min12345
- 
                DesertiJagode u čokoladi10 min12345
- 
                DesertiSladoled od grčkog jogurta, banane i jagode15 min12345
- 
                DesertiSladoled od svježeg sira15 min12345
- 
                DesertiJednostavni sladoled od jagoda i lubenice15 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    