Cheesecake sladoled s jagodama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cheesecake sladoled s jagodama i keksima pravo je rješenje za vruće dane kada poželite nešto osvježavajuće, kremasto i brzo gotovo. IOvaj sladoled kombinira bogatstvo krem sira, svježinu jagoda i hrskavost keksa . Priprema ne zahtijeva aparat za sladoled, a rezultat je desert koji izgleda raskošno i primamljivo. Ovaj recept je odličan izbor za obiteljska druženja, rođendane ili kao brzinski ljetni užitak.
Sastojci
-
250 g krem sira (npr. mascarpone ili klasični krem sir)
-
200 ml slatkog vrhnja za šlag
-
300 g svježih jagoda
-
100 g šećera u prahu
-
1 žličica vanilije
-
120 g keksa za dekoraciju (digestive, petit beurre ili slični)
-
2 žlice limunovog soka
Nutritivne vrijednosti
Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 120 g):
-
Energija: 245 kcal
-
Proteini: 3,5 g
-
Masti: 13 g
-
Ugljikohidrati: 27 g
-
Vlakna: 1 g
-
Prirodni šećeri: 15 g
(Vrijednosti su okvirne i mogu varirati ovisno o vrsti keksa i količini dodanih jagoda.)
Priprema
-
Jagode operite, očistite i polovicu izblendajte u pire s limunovim sokom. Drugu polovicu narežite na ploške.
-
U zdjeli izmiksajte krem sir, šećer u prahu i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu.
-
U drugoj zdjeli umutite slatko vrhnje dok ne postane čvrsto.
-
Pažljivo sjedinite smjesu od krem sira i umućeno vrhnje.
-
Dodajte narezane jagode i lagano promiješajte.
-
U posudu za zamrzavanje slažite red smjese, zatim prelijte dijelom pirea od jagoda i pospite grubo izlomljenim keksima. Ponovite dok ne potrošite sve sastojke.
-
Na vrh rasporedite još malo pirea, svježe jagode i još keksa za dekoraciju.
-
Pokrijte i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata, idealno preko noći.
Prijedlog za serviranje
Sladoled izvadite iz zamrzivača 10 minuta prije serviranja. Sladoled poslužite u zdjelicama, dodatno ukrasite svježim jagodama i pospite još malo izlomljenih keksa za dodatnu hrskavost i atraktivan izgled.
Dodatni savjeti
-
Za još kremastiju teksturu, koristite punomasni krem sir i vrhnje.
-
Po želji, u smjesu možete dodati malo naribane limunove korice za svježinu.
-
Umjesto jagoda, možete koristiti i drugo bobičasto voće.
Vezani sadržaj:

Vezani recepti
-
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
DesertiSladoled od grčkog jogurta, banane i jagode15 min12345
-
DesertiSladoled od svježeg sira15 min12345
-
DesertiJednostavni sladoled od jagoda i lubenice15 min12345
-
DesertiSladoled od jagoda od samo 3 sastojka15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaJuneće šnicle u saftu2:40h12345
-
DesertiCheesecake sladoled s jagodama20 min12345
-
DesertiJagode u čokoladi10 min12345
-
Jela od mesaMesne okruglice punjene sirom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaći džem od jagoda2 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345