Zašto penis ima oblik gljive? Evo pravog razloga!

Zašto penis ima oblik gljive? Evo pravog razloga!

Zašto penis ima oblik gljive? Evo pravog razloga!
  • Objavljeno: Petak, 06.05.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Prema pisanju stranih medija, jedno od najpopularnih pretraživanja na Internetu je tema oblika penisa i traženje odgovora na pitanje: Zašto penis ima oblik gljive?

Zapravo, postoji evolucijski razlog za takav oblik penisa. Prema istraživanju tima znanstvenika, na čelu s američkim profesorom Gordonom Gallupom s Državnog sveučilišta u New Yorku, penis u obliku gljive omogućuje muškarcu da tijekom spolnog odnosa izvadi sjeme drugih muškaraca s cervikalnog kraja vagine prije ejakulacije.

"Izvlači" spermu suparnika

U istraživanju se navodi kako je penis evoluirao kao uređaj za oplodnju te kako između različitih vrsta postoje razlike u morfologiji penisa. "Ljudski penis, s relativno većim glavićem nego što se nalazi u mnogim drugim primatima, može funkcionirati tako da istiskuje sjemenu tekućinu suparnika, prisiljavajući je natrag preko/ispod glavića. Tijekom spolnog odnosa, učinak ponovljenog potiskivanja je da istisne sjeme od vrata maternice", navodi se.

Da bi testirali ovu hipotezu istraživači su simulirali seksualni čin pomoću umjetnih modela i mjerili veličinu pomaka umjetnog sjemena. Odložili su lažno sjeme od kukuruznog škroba i vode u umjetnu vaginu. Zatim su izmjerili koliko se sjemena može ukloniti različitim oblicima umjetnih penisa.

Umjetni penisi u obliku gljive uspjeli su izvući do 90 posto zamjene sjemena u samo jednom potisku dok je onaj bez oblika gljive uspio ukloniti samo 35 posto sjemena.

"Rezultati su bili vrlo zanimljivi jer penis radi poput klipa", zaključio je njemački urolog dr. Buntrock.

Dakle, oblik gljive je tu kako bi uklonio suparničko sjeme prije ejakulacije, dajući pritom muškarcu veće šanse za začeće.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije