Čokoladna torta s kestenom

Čokoladna torta s kestenom

Čokoladna torta s kestenom
  • Objavljeno: Petak, 07.09.2018.
  • Broj pregleda: 695
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Dva klasična jesenska sastojka, čokolada i kesten, daju bogati okus ovom ukusnom kolaču, koji je idealan desert za nadolazeće hladne dane.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Kestene ispecite i ogulite pa usitnite u blenderu. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180°C, namažite okrugli lim maslacem ili stavite papir za pečenje.
  2. Na srednjoj vatri rastopite 250 g čokolade za kuhanje i 100 g maslaca i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Gotovu smjesu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
  3. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istucite i stavite sa strane. Ručnim mikserom izmiješajte žumanjak i šećer dok ne dobijete kremastu smjesu.
  4. U žumanjak dodajte rastopljenu čokoladu i dobro izmiješajte. Zatim dodajte razmrvljene kestene i brašno i miješajte dok se sastojci ne sjedine.
  5. Dodavajte po malo bjelanjka i lagano miješajte. Kad izmiješate sve sastojke, prebacite u okrugli lim i stavite peći.
  6. S čačkalicom provjerite je li torta pečena, izvadite ju i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Dok se torta hladi, pripremite glazuru. Na srednjoj vatri zagrijte 250 g čokolade, 50 g maslaca i bademovo mlijeko.
  7. Glazuru izlijte na ohlađeno tijesto i ukrasite mrvicama badema i kestena ili po želji. Prije posluživanja stavite tortu u hladnjak na barem sat vremena
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti