Domaći džem od borovnica

Domaći džem od borovnica

Domaći džem od borovnica
  • Objavljeno: Srijeda, 30.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Domaći džem koji ćete jesti sa užitkom.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g svježih ili smrznutih borovnica
  • 350g šećera
  • sok od 1 limuna

Priprema

Sterilizirajte dvije staklenke.

Kuhajte borovnice i sok od limuna na laganoj vatri dok borovnice ne puste sok. Dodajte šećer i miješajte dok se ne otopi.

Kuhajte džem 5 minuta. Stavite malo džema na tanjur i ostavite da odstoji 2 minute. Ako se formira kožica, džem je gotov.

Ulijte džem u staklenke, stavite poklopce i ostavite da se ohladi u potpunosti. Džem držite na hladnom mjestu do mjesec dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti