Fini kolač

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Kora
Priprema
Kora
Pomiješajte sve sastojke i miksajte dok ne dobijete tijesto. Zamotajte tijesto i ohladite u hladnjaku 30 minuta. Razvaljajte tijesto kako bi dnom i sa strane pokrilo lim za pečenje veličine 24 - 26 cm. Stavite tijesto na preokrenuti kalup i stavite da odstoji barem 30 minuta.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tijesto izbodite vilicom i pecite oko 25 minuta.
Karamela
Stavite šećer na srednje jaku vatru i ostavite da se rastopi. Uklonite posudu s vatre, dodajte maslac i vrhnje. Kada prokuha ulijte karamelu u ohlađenu koru. Držite u frižideru 1 sat.
Nadjev od čokolade
Nasjeckajte čokoladu. Na srednje jakoj vatri zagrijete vrhnje. Kada prokuha, dodajte čokoladu. Ostavite da odstoj nekoliko minuta pa dobro izmiješajte. Prelijte preko karamele i držite u frižideru 24 sata.
Prije posluživanja, pripremite šlag i pospite kakaom.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiČokoladna mousse torta s trešnjama3 h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345