Čokoladni kolač s datuljama i orasima

Čokoladni kolač s datuljama i orasima

Čokoladni kolač s datuljama i orasima
  • Objavljeno: Petak, 06.12.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za ljubitelje slatkih jesenskih okusa čokoladni kolač s orasima i datuljama čisto je zadovoljstvo!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 180 g grubo nasjeckanih datulja
  • 310 ml vode
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 165 g smeđeg šećera ili stevije
  • 60 g omekšalog maslaca
  • 2 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 šalice nasjeckane tamne čokolade
  • 1/4 šalice nasjeckanih oraha​​​​​

Glazura

  • 100 g nasjeckane tamne čokolade
  • 1/2 šalice slatkog vrhnja
  • 2 žlice smeđeg šećera

Priprema čokoladnog kolača s datuljama i orasima

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje promjera 18 cm.
  2. Kuhajte datulje u vodi, uklonite s vatre kada voda prokuha. Dodajte sodu bikarbonu i dobro izmiješajte. Ostavite da se ohladi i povremeno promiješajte.
  3. Pomiješajte čokoladu, orahe, brašno i prašak za pecivo.
  4. Mikserom istucite maslac i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte datulje i ponovno dobro izmiješajte. Pažljivo umiješajte smjesu s brašnom i čokoladom.
  5. Tijesto ulijte u pripremljen kalup za pečenje i pecite oko 40 minuta.
  6. Za glazuru pomiješajte čokoladu, slatko vrhnje i šećer. Kuhajte na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Glazuru prelijte preko toplog kolača i pospite nasjeckanim orasima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti