Jogurt torta

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g grčkog jogurta
- 150g omekšanog maslaca
- 250g šećera
- 5 jaja (žumanjke odvojite od bjelanjaka)
- 80ml mlijeka
- 250g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 80g brašna od durum pšenice
- ½ žličice soli
- korica od 1 limuna
- Sirup
- 400g šećera
- 400g vode
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 23 cm.
Miksajte bjelanjak na laganoj brzini dok ne bude pjenast, a zatim miksajte na velikoj brzini dok ne dobijete čvrst snijeg.
Miksajte maslac, šećer i sol u dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i nakon svakog dobro izmiješajte. Dodajte mlijeko, jogurt, sodu bikarbonu, limunovu koricu durum brašno i višenamjensko brašno s praškom za pecivo. Miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Dodajte pola bjelanjaka i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka, izmiješajte i tijesto stavite u lim za pečenje.
Pecite 50 do 60mi. Ostavite da se potpuno ohladi.
Sirup
Prokuhajte vodu i šećer. Kuhajte 3 min i izlijte na ohlađenu tortu. Ukrasite tortu listićima badema. Držite u hladnjaku do posluživanja.

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345