Kako smršaviti uz pomoć čajeva?

Kako smršaviti uz pomoć čajeva?

Kako smršaviti uz pomoć čajeva?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Skidanje suvišnih kilograma je cilj velikog broja ljudi. Bilo da želite skinuti tek nekoliko kilograma, ili vodite borbu s većim brojem suvišnih kilograma, čajevi mogu postati dio vašeg uspješnog programa i plana mršavljenja. Kada se ovi čajevi piju redovito, mogu poboljšati zdravlje cjelokupnog organizma i pomoći u bržem mršavljenju tako da stimuliraju metabolizam, smanjuju apetit i generalno poboljšavaju funkcioniranje tijela.

Zeleni čaj

Zeleni čaj nije dobar samo za imunitet, već i za mršavljenje. Istraživanja su pokazala da svakodnevno ispijanje 3 do 5 šalica zelenog čaja može potaknuti tijelo da u toku dana potroši 70 do 80 kalorija više, i to sve putem procesa termogeneze. To je proces tijekom kojega se u tijelu stvara toplina. Povišena razina kofeina iz zelenog čaja također povećava razinu energije i pomaže tijelu da potroši više kalorija.

Oolong čaj

Oolong čaj je čaj koji se jako često koristi za različite programe mršavljenja. Japanski znanstvenici su ustanovili da oni koji svakodnevno piju oolong čaj, u razdoblju od 6 tjedana, osjećaju povećanu razinu energije i ubrzan rad metabolizma, što potiče mršavljenje. Oolong čaj pomaže u prevenciji pohranjivanja masti i ugljikohidrata. Na taj način može poboljšati cjelokupni program mršavljenja i spriječiti daljnje nakupljanje suvišnih kilograma.

Bijeli čaj

Bijeli čaj se također može koristiti u svrhu skidanja suvišnih kilograma jer ima prirodnu sposobnost sprječavanja stanica da pohranjivanju zalihe masti. Sadrži kofein koji povećava razinu energije i značajno ubrzava metabolizam. Vaši treninzi će biti djelotvorniji ako ćete svakodnevno ispijati bijeli čaj. Bijeli čaj je također odličan za smanjenje apetita.

Crni čaj

Crni čaj ima slično djelovanje kao oolong čaj. Potiče rad metabolizma i pomaže u prevenciji pohranjivanja zaliha masti i ugljikohidrata. Sadrži visok udio kofeina koji podiže razinu energije i pomaže u bržem sagorijevanju masti. Crni čaj ima detoksikacijsko svojstvo, što znači da će potaknuti eliminaciju toksina i otpada koji su se nakupili u organizmu, a također će poboljšati i rad probavnog sustava, što igra važnu ulogu u procesu mršavljenja.

Čaj od sladića

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe koje svaki dan tokom 2 mjeseca piju čaj od sladića imaju niži postotak masnog tkiva. Ispijanje čaja od sladića tijekom jedenja težeg i masnijeg obroka može pomoći u smanjenju štetnog djelovanja, ali samo ako se u te svrhe koristi s vremena na vrijeme.

Kako koristiti čajeve?

Najbolji način da iskoristite svojstva ovih čajeva jest da dnevno pijete 2 do 5 šalica čaja za vrijeme jela ili nakon vježbanja. Ako volite piti čaj u večernjim satima, odaberite čaj koji ne sadrži kofein, kako bi vaš san bio što kvalitetniji.

Ispijanje ovih čajeva može ubrzati rad metabolizma, povećati razinu energije i spriječiti prekomjerno nakupljanje zaliha masti. Dodavanje samo jednog od ovih čajeva može prehranu učiniti zdravijom. U kombinaciji s tjelovježbom, doći ćete brže do rezultata. Uz sve to, ovi čajevi su odličan izvor antioksidanata koji smanjuju razinu slobodnih radikala i na taj način sprječavaju nastanak raznih bolesti i prijevremenih znakova starenja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije