Pavlova od jagoda

Pavlova od jagoda

Pavlova od jagoda
  • Objavljeno: Utorak, 22.03.2016.
  • Broj pregleda: 610
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Torta Pavlova obogaćena jagodama!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 523 kcal / 2.188,23 kJ

Sastojci

  • 4 bjelanjaka
  • 250g šećera
  • 1 žličica vinskog octa
  • 1 žličica kukuruznog brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Preljev

  • 500g jagoda
  • 200g ribizla
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 350ml slatkog vrhnja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 150°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Istucite bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim umiješajte šećer. Dodajte ocat, kukuruzno brašno i vaniliju.

Stavite u pripremljen lim za pečenje i pecite 1 sat.

Kada je kolač od bjelanjaka ohlađen, nasjeckajte 100g jagoda. Pomiješajte ih s pola ribizli i 2 žlice šećera u prahu. Stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite preljev i stavite sa strane.

Vrhnje izmiješajte sa preostalim šećerom u prahu i prelijte preko kolača. Stavite voće na kremu i na kraju stavite preljev.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti