Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner

Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner

Keksi od đumbira (Crohn friendly) by Petra Terner
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.12.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zbog Crohnove bolesti ne morate biti zakinuti za blagdanska jela jer postoje mnoga slatka iznenađenja prihvatljiva i za vas. Ja ih zovem Crohn friendly desertima.
Izvor slike: Petra Terner
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 110 g maslaca (ghee)
  • 80 g šećera
  • 1 – 2 žličice đumbira u prahu
  • ½ žličice cimeta
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 120 ml meda
  • 1 jaje
  • 310 g brašna
  • 1 žličica kakao praha 

Priprema

1. Maslac umutite mikserom dok ne postane pjenast. Dodajte šećer, đumbir, sodu bikarbonu i cimet i miksajte dok se sastojci ne povežu.

2. Zatim dodajte med, jaje, brašno i kakao te miješajte spiralnim nastavkom kako biste dobili jednoličnu mekanu smjesu.

3. Smjesu podijelite na 2 dijela, omotajte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata.

4. Smjesu zatim razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i kalupima za kekse izrežite željene oblike. Kako vam se tijesto ne bi lijepilo, valjak i kalupe također posipajte brašnom.

5. Kekse pecite 7-8 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

6. Nakon što su keksi pečeni, pričekajte da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim pospremite u kutiju za kekse. Keksi su najbolji kada odstoje nekoliko dana, a u kutiji mogu stajati čak i nekoliko tjedana.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti