Keksi s orasima koji se ne peku

Keksi s orasima koji se ne peku

Keksi s orasima koji se ne peku
  • Objavljeno: Petak, 14.09.2018.
  • Broj pregleda: 4.262
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Domaći keksići s orasima i čokoladom sadrže malo ugljikohidrata pa su pogodni za sve one koji su na Keto dijeti, a najbolja stvar je što se ne moraju peći pa su gotovi za 20 minuta!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 80 g mljevenih oraha
  • 15-ak cijelih oraha (za dekoraciju)
  • 50 g kokosovog brašna
  • 3 žlice bademovog brašna
  • 3 žlice kakao praha (nezaslađenog)
  • 2 žlice lanenog brašna
  • 50 g eritritola
  • 190 g maslaca od kikirikija
  • 5 žlica kokosovog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g čokolade bez šećera
  • 100 g kokosovog vrhnja (kokosove kreme)
  • 2 žlice ili 2 kapi Stevie (po želji)

Priprema

  1. Prije same pripreme postavite papir za pečenje na veliki tanjur ili pladanj koji može stati u zamrzivač kako biste kekse mogli odmah slagati.
  2. U većoj posudi izmiješajte mljevene orahe, sve vrste brašna i kakao prah. Izmiješajte i ostavite sa strane.
  3. U drugoj posudi izmiješajte maslac, kokosovo ulje, vaniliju i eritritol. Zagrijte na vatri uz povremeno miješanje ili stavite u mikrovalnu pećnicu 1-2 minute, dok se kokosovo ulje u potpunosti ne rastopi. Dobro izmiješajte da se sastojci sjedine.
  4. U rastopljenu smjesu dodajte suhe sastojke koje ste prethodno izmiješali. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i formira se „mokro“ tijesto. Žlicom rasporedite tijesto na papir za pečenje, formirajući manje krugove.
  5. Ova količina dovoljna je za 12-15 keksića. Kad potrošite svu smjesu, stavite kekse u zamrzivač na 15-20 minuta, a za to vrijeme napravite glazuru.
  6. U posudu stavite čokoladu, kokosovo vrhnje (kokosovu kremu) i Steviju (po želji). Zagrijte na srednjoj vatri (ili u mikrovalnoj pećnici) dok se čokolada ne rastopi i dobijete gustu kremu. Ostavite da se malo hladi na sobnoj temperaturi.
  7. Izvadite kekse iz zamrzivača i žlicom stavite čokoladnu glazuru. Lagano pritisnite i dodajte polovicu oraha na sredinu. Vratite kekse u zamrzivač na 5-6 minuta dok se glazura ne stisne.
  8. Kekse možete poslužiti odmah ili ih zamrznuti na 3-4 tjedna pa odmrznuti sat vremena prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti