Kolač od kave i mascarponea

Kombinacija kave i mascarponea savršeno upotpunjuje ovaj kolač.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 225 g omekšanog maslaca
- 225g muscovado šećera
- 60ml ohlađenog espressa
- 4 velika jaja
- 200g glatkog brašna
- 2 ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 2 žlice mlijeka
-
Glazura
- 250ml slatkog vrhnja
- 250g mascarponea
- 50g šećera
- tamna čokolada
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 18cm.
Maslac i šećer dobro izmiješajte mikserom. Dodajte espresso, jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte. Dodajte dovoljno mlijeka kako bi dobili glatku smjesu.
Podijeliti smjesu u dva lima za pečenje. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Mikserom izmiješajte slatko vrhnje. Dodajte mascarpone i šećer. Miksajte 1 minutu.
Stavite prvi biskvit na tanjur i premažite ga polovicom glazure. Stavite drugi biskvit i razmažite preostalu glazuru. Pospite naribanom čokoladom po vrhu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiTorta od mrkve i meda1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345