Kolač od kave i mascarponea

Kombinacija kave i mascarponea savršeno upotpunjuje ovaj kolač.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Biskvit
- 225 g omekšanog maslaca
- 225g muscovado šećera
- 60ml ohlađenog espressa
- 4 velika jaja
- 200g glatkog brašna
- 2 ½ žličice praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- 2 žlice mlijeka
-
Glazura
- 250ml slatkog vrhnja
- 250g mascarponea
- 50g šećera
- tamna čokolada
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite dva lima za pečenje promjera 18cm.
Maslac i šećer dobro izmiješajte mikserom. Dodajte espresso, jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte. Dodajte suhe sastojke i sve dobro izmiješajte. Dodajte dovoljno mlijeka kako bi dobili glatku smjesu.
Podijeliti smjesu u dva lima za pečenje. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohladi.
Mikserom izmiješajte slatko vrhnje. Dodajte mascarpone i šećer. Miksajte 1 minutu.
Stavite prvi biskvit na tanjur i premažite ga polovicom glazure. Stavite drugi biskvit i razmažite preostalu glazuru. Pospite naribanom čokoladom po vrhu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345