Kolač s lješnjacima i limunom
 
    U ovom kolaču se krije eksplozija okusa!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:30h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 70 g pšeničnog brašna
- 70g raženog brašna
- 60g mljevenih lješnjaka
- ½ žlice praška za pecivo
- sok i korica od 2 limuna
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 125 g jogurta
- 50 ml maslinovog ulja
- 60g blanširanih lješnjaka
- Glazura
- 80g šećera u prahu
- desetak blanširanih lješnjaka
- korica i sok 1 limuna
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje dimenzija 22x11 cm.
 
 Pomiješajte brašno, mljevene lješnjake i prašak za pecivo.
 
 Grubo nasjeckajte lješnjake .
 
 Pomiješajte koricu limuna i šećer. Dodajte jaja i dobro izmiješajte. Ulijte jogurt, sok od limuna i maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte. Umiješajte brašno i lješnjake.
 
 Pecite 40 do 50 minuta.
 
 Grubo nasjeckajte lješnjake.
Pomiješajte šećer i sok od limuna. Prelijte kolač kada se ohladi. Pospite nasjeckanim lješnjacima i koricom limuna.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiKolač od zobenih pahuljica45 min12345
- 
                DesertiČokoladna bomba5 h12345
- 
                DesertiBrownies s višnjama50 min12345
- 
                DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
- 
                DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    