Kolač sa smokvama i bademima
Ukusan i sočan desert!
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g integralnog brašna
- 200 ml bademovog mlijeka
- 100 g smeđeg šećera
- 180 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 30 g sjemenki anisa
- 1 kvasac
- 150 g suhih smokvi
- 50 g badema
- sok od naranče
Priprema
Narežite smokve na četvrtine i prelijte ih sokom od naranče. Pustite da odstoje barem 30 minuta.
Grubo nasjeckajte bademe.
U tavi zagrijte ekstra djevičansko maslinovo ulje, dodajte sjemenke anisa i uklonite s topline. Neka se ulje ohladi na sobnu temperaturu.
Zagrijte pećnicu na 170°C.
Pomiješajte kvasac s brašnom.
U ulje i sjemenke dodajte mlijeko i šećer. Dobro promiješajte. Postupno dodajte brašno i miješajte. Tijesto treba biti jako gusto i ljepljivo.
Tijesto stavite u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje.
Procijedite smokve i lagano ih osušite papirnatim ubrusima. Popite smokve i bademe preko tijesta i pecite 50 minuta na 170°C.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač s malinama i zobenim pahuljicama1 h12345
-
DesertiKlasične oblatne prema bakinom receptu30 min12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
-
DesertiKokos kuglice bez bijelog šećera koje se ne peku15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti