Nutella torta

Uživat ćete u ovoj čokoladnoj poslastici!
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 velikih jaja
- prstohvat soli
- 125 g omekšanog maslaca
- 400 g Nutelle
- 100 g mljevenih lješnjaka
- 100 g rastopljene tamne čokolade
- Glazura
- 100 g lješnjaka
- 125 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica vode
- 125 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
U veliku zdjelu umutite maslac i nutellu, a zatim dodajte žumanjke i lješnjake.
U zasebnoj zdjeli umutite bjelanjke i prstohvat soli u čvrst snijeg.
Ohlađenu, rastopljenu čokoladu dodajte u smjesu s nutellom i dobro izmiješajte. Polako dodajte smjesu s bjelanjcima i dobro izmiješajte.
Tijesto stavite u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje promjera 23cm i pecite oko 40 minuta.
Lješnjake prepržite na tavi. Stavite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.
Zagrijte slatko vrhnje i žlicu vode. Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Ohlađeni kolač izvadite iz lima za pečenje i prelijte čokoladnom glazurom. Na glazuru stavite prepržene lješnjake.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna bomba5 h12345
-
DesertiBrownies s višnjama50 min12345
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345