Rožata
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 / 3 šalice šećera
- 1 / 3 šalice vode
- 4 jaja
- 4 bjelanjka
- 2 / 3 šalice šećera
- 3 1 / 2 šalice niskomasnog vrućeg mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- bobičasto voće za posluživanje
Priprema
Prethodno zagrijte pećnicu na 160°C. Namastite 6 malih vatrostalnih posuda. Šećer i vodu kuhajte miješajući 3 minute ili dok se šećer ne rastopi. Povećajte toplinu. Kuhajte, nepokriveno, bez miješanja, 10 minuta dok ne dobijete sirup.
Ulijte sirup u pripremljene posude. Ostavite sa strane 15 minuta ili dok se karamela hladi.
Umutite jaja, bjelanjke i šećer. Polako sipajte vruće mlijeko i vaniliju. Procijedite kroz sito u zdjelu. Lagano sipati fil preko karamele.
Stavite posudice u lim za pečenje. Pokrijte posudu folijom. Ulijte dovoljno kipuće vode u lim za pečenje tako bude do polovice zdjelica. Pecite 1 sat.
Ostavite da se hladi 30 minuta. Držite u frižideru do 48 sati. Okrenite zdjelice na pladnju da ispadne sadržaj. Poslužite s bobičastim voćem.
Vezani recepti
-
-
DesertiMuffini s bananom i borovnicama30 min12345
-
DesertiČokoladni fondue15 min12345
-
DesertiMuffini od borovnica i zobenih pahuljica30 min12345
-
DesertiPalačinke s voćnim preljevom45 min12345
-
DesertiKolač od sira1:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti