Sendvič sladoled

Sendvič sladoled

Sendvič sladoled
  • Objavljeno: Subota, 12.07.2025.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Sendvič sladoled – brz i jednostavan desert koji će vas rashladiti i oduševiti na vrućim ljetnim danima, a pritom možete eksperimentirati s omiljenim okusima i dodacima!
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 10 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sendvič sladoled, poznat i kao „ice cream sandwich“, omiljena je poslastica koja spaja kremasti sladoled i hrskave kekse u jedan neodoljiv zalogaj. Ovaj desert možete napraviti kod kuće u samo nekoliko minuta, a odličan je za druženja, rođendane ili kao brzinski slatki predah tijekom vrućih dana. Najbolje od svega – možete kombinirati različite vrste keksa i okusa sladoleda prema vlastitom ukusu!

Ako tražite zdraviju varijantu, isprobajte zobene kekse s maslacem od kikirikija ili veganske keksiće s čokoladom prema provjerenim receptima – oba se savršeno slažu sa sladoledom.

Također, predlažemo da sladoled napravite sami – domaći je ukusniji, prilagodljiviji i često zdraviji od kupovnog. Evo nekoliko prijedloga:

A za one s intolerancijom na laktozu ili gluten, tu su i naši omiljeni biljni recepti:

Sastojci

  • 12 većih keksa po izboru (zobeni, čokoladni ili klasični sendvič keksi)

  • 500 ml sladoleda po izboru (vanilija, čokolada, jagoda ili drugi okus)

  • Po želji: čokoladne mrvice, nasjeckani orašasti plodovi, kokos, šarene perlice za dekoraciju

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 90 g, što je jedan sendvič s dva keksa i kuglicom sladoleda):

  • Energija: 210 kcal

  • Proteini: 3 g

  • Masti: 8 g

  • Ugljikohidrati: 32 g

  • Vlakna: 1 g

  • Prirodni šećeri: 14 g

Vrijednosti su okvirne i ovise o vrsti keksa i sladoleda koji koristite.


Priprema

  1. Priprema keksa:
    Ako koristite domaće kekse, pustite ih da se potpuno ohlade. Kupovni keksi su odmah spremni za upotrebu.

  2. Oblikovanje sladoleda:
    Sladoled izvadite iz zamrzivača i ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi da omekša, ali ne smije se otopiti.

  3. Slaganje sendviča:
    Na jedan keks stavite kuglicu sladoleda (ili ga žlicom rasporedite tako da bude ravnomjeran sloj). Poklopite drugim keksom i lagano pritisnite da se sladoled rasporedi do rubova.

  4. Dekoracija:
    Rubove sendviča možete uvaljati u čokoladne mrvice, orašaste plodove ili druge dodatke po želji.

  5. Zamrzavanje:
    Gotove sendviče složite na pladanj obložen papirom za pečenje i vratite u zamrzivač na 30 minuta do sat vremena, kako bi se sladoled ponovno stvrdnuo.

Dodatni savjeti

  • Koristite kekse koji su dovoljno čvrsti da drže sladoled, ali ne pretvrdi za grickanje.

  • Eksperimentirajte s različitim kombinacijama okusa sladoleda i keksa.

  • Sendviče možete unaprijed pripremiti i držati u zamrzivaču do posluživanja.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti