Ljute pljeskavice od janjetine

Ljute pljeskavice od janjetine

Ljute pljeskavice od janjetine
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.995
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izmamite osmjehe ekipi s ljutim pljeskavicama!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g mljevene janjetine
  • 10 g svježe narezane mente
  • 6 g svježe narezanog peršina
  • 10 g svježe narezanog origana
  • 8 g češnjaka, narezanog
  • 5 ml šerija
  • 5 ml octa od bijelog vina
  • 2 g kumina, mljevenog
  • 0,5 g pimenta
  • 2 g crvene paprike
  • 3 g soli
  • 1 g crnog papra
  • 4 lepinje
  • 120 g fete

Priprema

Zagrijte roštilj na srednje jaku jačinu.

Stavite janjetinu u veliku zdjelu i pomiješajte s mentom, peršinom, origanom, češnjakom, šerijem i octom. Začinite s kuminom, pimentom (najgvircom), crvenom paprikom, soli i crnim paprom te dobro izmiješajte.

Oblikujte smjesu u 4 pljeskavice.

Nauljite rešetke roštilja. Bacite pljeskavice na roštilj i pecite ih po pet minuta sa svake strane.

Samo na kratko zagrijte lepinje na roštilju.

Poslužite pljeskavice u lepinji zajedno s fetom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti