Pileći rižoto

Pileći rižoto

Pileći rižoto
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.458
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mekana piletin i ukusna riža.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 šalica riže
  • 5 šalica vode
  • 2 šalice pileće juhe
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica sjeckanog luka
  • 200 g kuhane piletine
  • sol
  • ulje sezama
  •  

Priprema

Operite rižu pod hladnom vodom i stavite kuhati u 5 šalica vode. Povremeno miješajte rižu tako da se ne zalijepi za dno posude. Po potrebi dodajte još vode. Kada prokuha, smanjite vatru, dodajte pileću juhu i pustite da se pirja. Nastavite sve dok riža ne bude gotovo raspadajuća i vrlo mekana. Dodajte đumbir, luk i kuhanu piletinu. Posolite po želji. Dodajte malo sezamovog ulja i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti